Focus op beweging


De eerstvolgende clubavond is 

dinsdag 4 oktober 2022 om 19.30 uur.


De laatste avond van het vorige seizoen hebben we het greenscreenfilmpje van Tjerk bekeken.

Het filmpje staat hieronder.

Donderdag 22 september 2022 zijn we naar de masterclass videobewerken met o.a. greenscreen van Nova Noord geweest in Oosterwolde. Wij, dat zijn Gerard, Wim, Fokke en Tjerk hebben vol verbazing gekeken wat er allemaal mogelijk is en we hebben daar goede ideeen opgedaan. Het lijkt vaak ingewikkelder dan het is. Het is even studeren maar dan heb je wel iets aparts gemaakt.

Het was een zeer leerzame middag.

Door de straten van Sneek

Deze film is door twee leden, Gerard Schuurmans en Tjerk Joustra, in samenwerking met Vereniging Historisch Sneek uitgebracht. Het is al een topper op facebook.

Kijken dus.

 Foto's van zaterdag 23 oktober open dag en 20e jubileum én

het zeer gezellige etentje bij het Wokrestaurant in Bolsward.

   Metamorfose

Op 5  oktober op de clubavond  hadden we Arend de Blauw op bezoek.

Arend kan je veranderen van een - in ons geval doorsnee penningmeester- tot een heuse oude zeekapitein.

Een grime avond dus. Wim veranderde eerst in een spook of geest  en later dus  in de kapitein.

Grime, een vak apart.  Arend had verscheidene potjes met verf, lijm en baardhaar bij zich en ook pruiken, hoeden en petten.

De aanwezige leden waren zeer onder de indruk van Arend zijn vakmanschap en er werd  natuurlijk druk gebruik van  camera’s

en statieven om alles vast te leggen.  Arend, nogmaals bedankt het was een  zeer gezellige en geslaagde avond.  
Een project van videoclub Windjammer.

Sloepentocht door de Sneeker stadsgracht. 

Deze film hieronder is samengesteld door Harry Sytema


Videoclub Windjammer nieuws.


Onze website is vernieuwd en ziet er weer fris en aantrekkelijk uit.  (www.videoclub-windjammer.nl) Ook kun je hier het laatste nieuws vinden en de link naar ons YouTube kanaal.  En we gaan ook weer filmen natuurlijk. We hebben een aantal onderwerpen waaruit nog een keuze gemaakt moet worden. Soms wordt er door één lid een onderwerp uitgewerkt maar dat kan ook met andere leden samen. Zo is gezamenlijk een hele mooie “sloep varen” film opgenomen. Wil je ook mee doen? Schroom niet. We werken echt niet met grote schoudercamera’s.  Met een gewone hd video camera maak je al hele mooie beelden.     De vrijdagochtend videobewerkings dagen ook weer begonnen.

Voor leden en niet leden: In lokaal De Watermolen in de Spil zijn we van 9.30 tot 11.30 op de vrijdagochtend, films aan het digitaliseren. We werken met Pinnacle en Magix. Ook digitaliseren we oude Super 8 films. Heb je hulp nodig bij het bewerken van je videofilms of wil je een super 8 film laten digitaliseren? Wij helpen je graag op weg.

De 1e ochtend is gratis, maar kom je elke vrijdag dan is het € 5,00 per ochtend excl. koffie.

 


Een paar Youtube filmpjes van onze club


 


.